Over mij

Timo Wassmann

Mijn naam is Timo Wassmann. Ik ben psychosociaal therapeut, coach en trainer. Sinds 2010 help ik mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit doe ik in zowel Amsterdam als Apeldoorn.

Samen met mijn vrouw Marlies en zoontje Dani ben ik woonachtig in Amsterdam. In 2010 besloot ik om naast mijn toenmalige baan vrijwilligerswerk te gaan verrichten, omdat ik mij graag meer voor onze samenleving wilde inzetten. Na mijn eerste coaching opleiding ben ik als vrijwilliger gaan werken voor een welzijnsorganisatie waarbij ik jongeren begeleidde die vastliepen in hun leven en het in hun eentje even niet meer konden redden (project Hfftig). Dit werk gaf mij zo veel voldoening dat ik een steeds grotere passie voor het begeleiden en coachen van mensen ontwikkelde. Naar aanleiding hiervan startte ik ook mijn eerste praktijk.

In 2013 ben ik opgeleid tot professioneel coach (gecertificeerd). Vanaf dat jaar ben ik naast jongeren ook volwassenen gaan coachen. Verder ben in 2015 opgeleid tot internationaal gecertificeerd trainer. Sinds 2016 sta ik geregistreerd als professioneel (psychosociaal) therapeut en ben ik aangesloten bij de beroepsorganisaties VIV en RBCZ (link), wat het mogelijk maakt voor mijn cliënten om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraars.

Na vele opleidingen en trainingen kwam ik in 2017 in aanraking met Acceptance and Commitment therapy/training (ACT). Mede door de positieve resultaten en feedback van mijn cliënten ben ik ACT steeds meer gaan toepassen. Deze bewezen effectieve methode is inmiddels de basis van mijn begeleidingstrajecten. Het gedachtegoed en de werkwijze sluiten volledig aan bij wat ik doe en waar ik voor sta. In 2019 ben ik tevens een samenwerking gestart met GZ-psychlogen waarbij ik cliënten als ACT therapeut begeleid bij het overwinnen van hun psychische problemen.

Naast deze opleiding heb ik de afgelopen jaren diverse andere trainingen, cursussen en studies gevolgd in o.a.: Acceptance & Commitment therapie/training (ACT), NLP, Stress en burn-out coaching, lichaamsgericht coachen, provocatief coachen, mindfulness, hypnose, en tijdlijn therapie.

Door al deze opleidingen en mijn werkervaring heb ik veel theoretische en praktische inzichten verworven. Op basis van deze inzichten en mijn levenservaring help ik mensen met het overwinnen van hun psychische problemen en het bereiken van hun doelen.

In mijn begeleidingstrajecten en trainingen nodig ik mensen uit om bij zichzelf stil te staan én op pad te gaan – om zo te ontdekken en te leren. In mijn praktijk put ik uit een rijk gevulde gereedschapskist, waarmee ik bij cliënten op het juiste moment de juiste snaar kan raken, zodat zij – met meer zelfinzicht en vitaliteit – stappen vooruit zetten. En het leven voluit leven.

Ik krijg vaak van mijn cliënten terug dat ze zich door mijn open en toegankelijke houding snel op hun gemak voelen bij mij. Verder beschouwen zij mij als inspirerend, praktisch, positief, enthousiast, professioneel, persoonlijk, authentiek en sympathiek. Zie ook ‘ervaringen’.

Als registertherapeut ben ik aangesloten bij beroepsorganisaties VIV en RBCZ, wat het mogelijk maakt voor mijn cliënten om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraars.